Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Син розмальовував стіни підземки, а батькові доведеться заплатити штраф

05 лютого 2020, 17:00

4 лютого 2020 року Зарічний районний суд міста Сум притягнув до адміністративної відповідальності батька за невиконання ним обов’язків щодо виховання неповнолітнього сина (частина третя статті 184 КУпАП) та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в сумі 850 грн. 

Відповідно до матеріалів справи, ввечері 8 січня 2020 року неповнолітній хлопець, знаходячись в центрі міста біля фонтану «Садко» в підземному переході, наносив фарбою напис на стіну.  Цим порушив пункт 8 розділу ХІІ рішення СМР «Про затвердження правил благоустрою міста Суми» та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 152 КУпАП, але не досяг віку, з якого настає адміністративна відповідальність. А тому за дії свого неповнолітнього сина до відповідальності притягнуто батька за частиною третьою статті 184 КУпАП.

Батько неповнолітнього хлопця в суді провину визнав, розкаявся. Крім того його провина підтверджується змістом протоколу про адміністративне правопорушення, його поясненнями, зібраними матеріалами справи, що досліджені у судовому засіданні.

Суд, врахувавши характер скоєного правопорушення та особу винного, вважав за необхідне застосувати до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Батькові також доведеться сплатити судовий збір в розмірі 420 гривень 40 копійок на користь держави.

Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Пошук в ЄДРСР судових рішень можна здійснити за номером 591/503/20.

За повідомленням прес-служби суду