Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей судом накладено адміністративне стягнення

27 січня 2020, 13:54

Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП), стаття 184, передбачає:

За ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей - тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Також частина третя статті 184 КУпАП передбачає відповідальність батьків, або осіб що їх замінюють за вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачена цим Кодексом.

23 січня 2020 року суддя Чаплинського районного суду Херсонської області Пилипенко І.О. розглянула   справу про адміністративне правопорушення  за частиною другою статті 184 КУпАП та застосувала  до громадянки Х., адміністративне стягнення у вигляді штрафу в дохід держави  за те, що матір неповнолітніх дітей ухилилася від виконання батьківських обов’язків, зокрема не надала належні умови для проживання своїх дітей, повторно протягом року, чим порушила статтю 150 Сімейного кодексу України.

За постановою суду матері неповнолітніх дітей доведеться сплатити на користь держави штраф в сумі 170 гривень, а також  420,40 гривень судового збору.

При цьому суддею проведено профілактичну бесіду з матір’ю щодо належного виховання та умов утримання дітей.

Пошук зазначеного судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень можна здійснити за номером справи 665/55/20.

За повідомленням прес-служби суду