Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шанс виправитися без ув’язнення: за повторну крадіжку з проникненням суд призначив чоловіку іспитовий строк

23 січня 2020, 11:44

Віньковецький районний суд визнав винним 32-річного жителя Віньковеччини, обвинуваченого у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у житло (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України) і призначив йому покарання – 3 роки 6 місяців ув’язнення. Але звільнив від його відбування з випробуванням (на підставі статті 75 Кримінального кодексу України) на іспитовий строк – 2 роки 6 місяців.

«До такого висновку суд приходить через наявність трьох обставин, які пом’якшують покарання та соціальної адаптації після звільнення з місць позбавлення волі. Він працює по найму, живе в господарстві матері, повідомляє, що утримує доньку, що не спростовано обвинуваченням, окрім цього  потерпіла просить суд врахувати викладені нею обставини добровільного відшкодування їй матеріальної та моральної шкоди», – зазначає у вироку суддя.

Як встановив суд, ввечері 2 листопада 2019 року в с. Адамівка Віньковецького району місцевий житель через вікно заліз до сусідської хати і виніс звідти речей (найбільше – алкогольних напоїв і харчів) на суму 3412 гривень.

У суді запевнив, що кається, відшкодував матеріальну і навіть моральну шкоду сусідці. Потерпіла підтвердила та заявила, що претензій до обвинуваченого не має.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду