Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, підозрюваний у підпалі доньки співмешканки на Різдво, залишатиметься під вартою щонайменше 2 місяці

21 січня 2020, 15:01

Чернівецький апеляційний суд відхилив доводи апеляційної скарги захисника підозрюваного та залишив без змін ухвалу Шевченківського районного суду міста Чернівці, якою чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Апелянт не погодився з висновком суду першої інстанції та просив застосувати до чоловіка домашній арешт. Свою скаргу він мотивував тим, що підозрюваний вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем роботи, обставини події ще встановлюються, а він має бажання допомагати своїй сім’ї, яка, залишившись без місця проживання, на даний час перебуває у складній життєвій ситуації.

Заслухавши думку сторін, взявши до уваги наявні в матеріалах справи докази, а саме, те, що він негативно характеризується за місцем проживання, вчиняє сварки з оточуючими, зловживає спиртним, неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правопорядку, колегія суддів дійшла висновку про відсутність підстав для звільнення чоловіка з-під варти. Крім того, перебуваючи у родинних стосунках з потерпілими, він, на думку суду, матиме змогу перешкоджати слідству та чинити тиск на сім’ю.

Чоловік підозрюється в закінченому замаху на умисне вбивство та знищення майна шляхом підпалу.

Ввечері, 7 січня 2020 року, 38-річний чернівчанин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час словесної сварки зі своєю співмешканкою облив будинок та її доньку бензином та підпалив.

Після чого він залишив будинок та зник. Згодом його було затримано та поміщено до слідчого ізолятора.

Внаслідок пожежі 16-річну потерпілу зі значними опіками було доправлено до лікарні.

 

За повідомленням прес-служби суду