Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оскарження одного з положень Регламенту Київської міської ради: суд почав розгляд справи по суті

21 січня 2020, 10:55

20 січня 2020 року відбулось засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі про скасування одного з положень Регламенту Київської міської ради щодо строків опрацювання проектів рішень.

Як повідомлялося раніше, позивач просить суд скасувати частину 6 пункту 30 Регламенту, яким визначено, що профільна постійна комісія Київради протягом 35 днів з моменту реєстрації проекту рішення опрацьовує його та приймає висновок.

На думку позивача, вказана норма Регламенту прямо суперечить Земельному кодексу України щодо розгляду земельних питань, а саме – надання дозволу на розробку проекту землеустрою, відведення земельної ділянки та надання її у власність. Позивач зазначає, що, відповідно до положень Земельного кодексу України, рішення про затвердження проекту землеустрою, відведення земельної ділянки та надання її у власність повинно прийматись відповідним органом місцевого самоврядування протягом двох тижнів, а не протягом 35 днів, як зазначено у Регламенті Київради.

Суд повторно зобов’язав Київську міську раду опублікувати оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі та невідкладно надати докази публікації. Суд оголосив перерву у судовому засіданні до 16 березня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду