Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікаційна команда Ржищівського міського суду Київської області зустрілась із представниками регіональних ЗМІ  

20 січня 2020, 17:53

20 січня 2020 року у Ржищівському міському суді Київської області відбулася зустріч голови суду Світлани Козіної , судді спікера Андрія Потапенка та помічника голови суду, на яку покладено обов'язки прес-секретаря суду Ірини Кріпак, з представниками регіональних ЗМІ, а саме з редактором газети «Ржищівський вінок», шеф-редактором програми «Огляд подій Ржищівської громади» на каналі RTV Ярославою Бутенко.

Зустріч відбулася в руслі конструктивного діалогу. Предметом обговорення були питання взаємовідносин ЗМІ із судами. Зокрема, питання фотозйомки, відео-та аудіозаписів в залі судових засідань в контексті положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних кодексів. Торкнулися також теми відкритості судів. У ході зустрічі було  надано  відповіді  на інші актуальні питання, пов'язані з діяльністю суду та суддів.

Голова суду Світлана Козіна зазначила, що зборами суддів Ржищівського міського суду Київської області суддею спікером було обрано Потапенка Андрія Вікторовича з метою об'єктивного висвітлення судових процесів, інформації про діяльність суду та  постійного діалогу суду зі ЗМІ та громадськістю.

Під час зустрічі було обговорено план майбутньої співпраці, актуальні проблеми «кадрового голоду» в судах, надмірного навантаження на діючих    суддів. Андрій Потапенко окреслив подальші напрями судової реформи, зокрема стосовно укрупнення  судів та створення відповідних окружних судів.

Прес-секретар суду Ірина Кріпак звернула увагу представників ЗМІ, що актуальну інформацію про діяльність суду можна дізнатися із веб-сторінки суду на веб-порталі «Судова влада України», яка постійно наповнюється новинами.  

Ярослава Бутенко озвучила багато цікавих ідей, які можуть сприяти інформованості суспільства про роботу суду.

Наприкінці зустрічі суддя спікер Андрій Потапенко подякував всім учасникам заходу за цікавий діалог та  висловив сподівання, що подібне спілкування суддів зі ЗМІ стане гарною традицією у Ржищівському міському суді та в подальшому буде активно розвиватися. Також суддя спікер зазначив, що суд працює та готовий  і надалі працювати в напрямку судової комунікації із ЗМІ. Суди можуть і повинні вибудувати добрі стосунки із медіа. Преса має право інформувати громадськість, а громадськість – право отримати від неї інформацію про суди.

 

За повідомленням прес-служби суду