Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Добір до ВККСУ: оприлюднено прізвища перших кандидатів

27 грудня 2019, 16:39

 

26 грудня 2019 року до секретаріату Вищої ради правосуддя надійшли документи 13 кандидатів на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

Васильченка Віталія Васильовича;

Рикова Сергія Володимировича;

Бондарєва Едуарда Миколайовича;

Волкової Ольги Геннадіївни;

Кудрявцева Ігоря Володимировича;

Журавської Лариси В’ячеславівни;

Дашутіна Ігоря Володимировича;

Камінського Олексія Марковича;

Пономаренка Івана Петровича;

Шендрікової Ганни Олександрівни;

Бояринцевої Марини Анатоліївни;

Балаклицького Івана Ілліча;

Отраднової Олесі Олександрівни.

З детальною інформацією про усіх кандидатів для обрання на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України в порядку надходження заяв та інших документів можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя в розділі «Кандидати до складу ВККСУ».

Нагадаємо, що 7 листопада 2019 року набрав чинності Закон України від 16 жовтня 2019 року № 193-IX «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування», яким внесено зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Статтею 95 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (у редакції Закону № 193-ІХ) визначено, що призначення на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України здійснюється Вищою радою правосуддя за результатами конкурсу в порядку, передбаченому цим Законом.

Відповідно до частини другої статті 95-1 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» положення про конкурс затверджує Вища рада правосуддя.

10 грудня 2019 року Вищою радою правосуддя затверджено Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Відповідно до розділу ІІ цього Положення конкурс на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України оголошується на підставі рішення Вищої ради правосуддя, в якому визначаються дата початку і місце проведення конкурсу, порядок та строки подання пропозицій визначених Законом суб’єктів формування складу конкурсної комісії, порядок та строки подання заяв кандидатами до складу конкурсної комісії та кандидатами для участі в конкурсі, перелік документів, що додаються до заяви, та вимоги до них, прізвище, номер телефону та адреса електронної пошти відповідальної особи, інша необхідна інформація.

Рішенням ВРП від 12 грудня 2019 року  № 3474/0/15-19 оголошено про початок конкурсу на зайняття посади члена ВККСУ, що відбуватиметься з 26 грудня 2019 року до 24 годин 00 хвилин 13 січня 2020 року у Вищій раді правосуддя за адресою: місто Київ, вулиця Студентська, 12-А.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України