Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС залишив без змін запобіжний захід екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій

20 грудня 2019, 16:16

19 грудня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду залишив запобіжний захід екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій у вигляді тримання під вартою без змін. Втім, суддя частково задовольнив клопотання сторони захисту, зменшивши розмір застави із 3 123 прожиткових мінімумів для працездатних осіб до 1 041. Тобто, із 5 млн 999 тис 283 гривень до 1 млн 999 тис 761 гривні.

Засідання відбувалося у форматі відеоконференції, оскільки підозрюваний перебуває у Чернігівському слідчому ізоляторі.

До слова, 11 грудня слідчий суддя ВАКС змінив міру запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт «помічникові» ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій, якого слідство вважає співучасником кримінального провадження.

Нагадаємо, ексзаступника міністра та його помічника підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369-2 КК України. За версією слідства, підозрювані вимагали понад 1 мільйон доларів США за надання певних послуг.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду