Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підприємця притягнуто до відповідальності за недотримання санітарних умов в кафе

05 грудня 2019, 15:52

Комунарський районний суд міста Запоріжжя притягнув до адміністративної відповідальності 47-річного підприємця, який має кафе у парку «ім. Гагаріна» в місті Запоріжжя, за недотримання  гігієнічних вимог під час виробництва харчових продуктів.

Правопорушнику доведеться сплатити штраф 850 гривень, а також судовий збір 384,20 гривень.

Як встановлено судом, громадянин К. допустив на потужності з виробництва харчових продуктів порушення гігієнічних вимог, за що на нього було складено адміністративний протокол за частиною третьою статті 166-22 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Приміщення кафе про яке йдеться мова у протоколі, не підтримувалось в чистому та робочому стані, в ньому були відсутні інвентар для прибирання, дезінфікуючі засоби, а також не передбачені умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом, відсутній умивальник, мило, паперові рушники. До роботи допущено персонал, який не пройшов медичний огляд, а також навчання з питань гігієни.

Підприємець в судове засідання не з’явився, а тому справа була розглянута за його відсутності.

В протоколі про адміністративне правопорушення він зазначив, що розробить план та усуне порушення.

Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що вина громадянина К. доведена належними чином, в його діях є склад адміністративного правопорушення, а тому наклав на чоловіка стягнення у вигляді штрафу, зазначивши, що таке покарання  буде необхідним і достатнім для його виправлення та попередження вчинення ним подібних правопорушень в майбутньому.

Станом на 5 грудня 2019 року постанова не набула законної сили і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.

Повний текст постанови можна знайти за номером справи 333/6618/19 в Єдиному державному реєстрі судових рішень - http://reyestr.court.gov.ua 

 За повідомленням прес-служби суду