Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя долучився до акції «16 днів проти насильства»

03 грудня 2019, 18:03

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя приєднався до соціальної щорічної міжнародної акції «16 днів проти насильства». 

В рамках цієї акції суддя-спікер Юлія Пивоварова та прес-секретар суду Марія Свідлова організували консультативну зустріч з представниками поліції, відділу соціальної роботи Олександріського району, а також представниками юстиції в Запорізькій області таГО «Об’єднання психологів і психоаналітиків «Взаємодія».

Метою заходу було з’ясування ситуації з насиллям в сім’ї в Олександрівському районі міста Запоріжжя, виявлення проблемних питань, налагодження взаємодії органів влади, які приймають участь у розв’язанні проблеми насильства у сім’ї.

Оксова Катерина, відповідальна особа за роботу мобільної групи реагування, проінформувала учасників, що невірна кваліфікація службою «102» виклику «як домашнє насилля», а також відмова потерпілих осіб оформлювати заяву про застосування насилля, призводять до того, що за листопад 2019 року з 259 викликів, підтвердилося лише 67фактів домашнього насилля.

У продовж зустрічі судом роз’яснено важливість збору доказів по справам про адміністративні правопорушення, запропоновано здійснювати фіксацію доказів різними технічними засобами, долучати висновки психологів, тощо.

Учасникам продемонстровано фільм про види насилля та про відсутність толерантності щодо ньогоз сайту «Розірви коло»https://www.youtube.com/watch?v=ZGoWmM3nZAU.

Також представники установ отримали багато інформаційного матеріалу, який допоможе їм у співпраці один з одним.

Представник Запорозької обласної громадської організації «Об’єднання психологів і психоаналітиків «Взаємодія» - Куратченко Ірина подарувала суду та поліції книги «Відповідальність за домашнє насильство і насильство за ознаками статі».

За результатами зустрічі задля чіткого розуміння послідовності дій при виявленні насиллязапропоновано на базі Олександрівського району розробити алгоритм взаємодії між органами, які мають на меті протидію насильству.

За повідомленням прес-служби суду