Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд відклав розгляд справи щодо військовослужбовця, засудженого за умисне вбивство чоловіка на зупинці громадського транспорту

03 грудня 2019, 16:20

3 грудня 2019 року колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду відклала розгляд касаційної скарги захисників військовослужбовця Дмитра Балабухи на вирок Деснянського районного суду м. Києва від 19 вересня 2018 року та ухвалу Київського апеляційного суду від 26 лютого 2019 року.

Розгляд справи був відкладений через те, що наразі відсутні дані про отримання потерпілою доповнень до згаданої касаційної скарги, з якими вона має ознайомитися. Крім того, до ККС ВС надійшла заява прокурора відділу Головної військової прокуратури ГПУ, котрому 2 грудня 2019 року було надано доручення на участь у цій справі, з проханням відкласти розгляд справи.

Про час та дату розгляду справи учасників процесу буде повідомлено додатково.

Нагадаємо: відповідно до вироку Деснянського районного суду м. Києва від 19 вересня 2018 року Д.Балабуха був визнаний винуватим в умисному вбивстві (ч.1 ст. 115 КК України) чоловіка на зупинці громадського транспорту в м. Києві, розташованої неподалік станції метро «Чернігівська», та засуджений до 9 років позбавлення волі. Також він був позбавлений спеціального звання «молодший лейтенант». Суд апеляційної інстанції зменшив строк покарання до восьми років і виключив з вироку посилання на призначення додаткового покарання – позбавлення спецзвання.

За повідомленням прес-служби суду