Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив трудові права працівників Ізюмського комунального ремонтно-експлуатаційного підприємства

03 грудня 2019, 12:46

До Ізюмського міськрайонного суду Харківської області звернулись працівники Комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства-1 міста Ізюма, з позовними заявами про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні.
Обґрунтовуючи позовні заяви, позивачі посилались на те, що під час перебування у трудових відносинах з КЖРЕП-1 їм була нарахована, але не виплачена заробітна плата, та у зв’язку зі скороченням штату  відповідних розрахунків та виплат не здійснено.
В свою чергу, відповідачем було подано до суду відзив на позовну заяву, яким відповідач частково визнав позовні вимоги,  оскільки частину заборгованості було виплачено позивачам після звернення їх до суду.

2 грудня 2019 року Ізюмським міськрайонним судом Харківської області розглянуто чотири заяви про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні.
Вивчивши матеріали справи, дослідивши письмові докази, з`ясувавши обставини справи, судом частково задоволено позовні вимоги колишніх працівників Комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства -1 міста Ізюма, та ухвалено стягнути з відповідача залишок невиплаченої заборгованість по заробітній платі, а також компенсацію втрати частини заробітної плати у зв`язку з порушенням строків її виплати.

 

Примітки:

*За змістом статті 233 КЗпП України, працівник може звернутися з заявою про вирішення трудового спору безпосередньо до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду в тримісячний строк з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у справах про звільнення - в місячний строк з дня вручення копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки.
У разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь-яким строком.

 

За повідомленням прес-служби суду