Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП розглянула повідомлення судді щодо факту погрози невідомої особи фізичною розправою у зв’язку з розглядом господарської справи

28 листопада 2019, 11:31

На засіданні Вищої ради правосуддя 26 листопада 2019 року розглянуто повідомлення судді господарського суду Херсонської області Ярошенко Вікторії Петрівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко поінформував, що у повідомленні зазначено, що в провадженні господарського суду Херсонської області перебуває справа за позовом Особи 1 до ТзОВ «Пансіонат «Петровець» про визнання рішення загальних зборів недійсним та скасування реєстраційного запису.

8 травня 2019 року відкрито провадження та призначено підготовче засідання у справі за правилами загального позовного провадження.

2 серпня 2019 року у справі зупинено провадження до набрання законної сили рішенням суду в іншій справі.

Ухвалою від 19 вересня 2019 року поновлено провадження у справі та призначено підготовче судове засідання у справі на 4 жовтня 2019 року.

Як зазначає суддя, напередодні судового засідання 3 жовтня 2019 року невідома особа чоловічої статі зателефонувала їй на мобільний телефон та в грубій формі почала погрожувати фізичною розправою у зв’язку з розглядом справи за позовом Особи 1до ТзОВ «Пансіонат «Петровець».

Такі дії невідомої особи суддя Ярошенко В.П. розцінює як погрози фізичною розправою та психологічний тиск на неї, просить вжити передбачених законодавством заходів реагування. Про вказані обставини суддя повідомила Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора, а також Херсонський відділ поліції ГУ НП в Херсонській області.

Як повідомив доповідач, перевіркою встановлено, що слідчим відділом Херсонського ВП ГУ НП в Херсонській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 3 жовтня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України, за заявою судді Ярошенко В.П.

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 3 жовтня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 377 Кримінального кодексу України.

Прес-центр судової влади України