Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Що необхідно зробити учасникам процесу, щоб отримувати від суду sms-повістки ,- роз'яснює Тульчинський районний суд

18 листопада 2019, 14:41

Відповідно до процесуального законодавства України повідомлення про розгляд справи та про дату, час і місце проведення судового засідання може здійснюватися судом з використанням засобів мобільного зв’язку шляхом надсилання sms-повідомлення.

Sms-повідомлення – це судові повістки про виклик до суду, які надсилаються судом учаснику судового процесу у вигляді sms-повідомлення на його номер мобільного телефону, але лише після подання до суду заявки про намір отримувати судову повістку в електронному вигляді за допомогою sms-повідомлення.

Повістка надсилається учаснику судового процесу на його мобільний телефон, вказаний у тексті заявки.

Sms-повідомлення є більш ефективним засобом повідомлення осіб про розгляд  справи в суді, оскільки для надсилання та отримання звичайної повістки  необхідно більше часу з огляду на  графік та режим роботи відділень поштового зв’язку.

Так, протягом 9 місяців цього року на мобільні номери учасників процесу Тульчинським районним судом Вінницької області  надіслано 311 sms-повісток.

Sms-повідомлення від суду надходять абонентам мобільних операторів (Київстар, МТС, Life) під коротким альфанумеричним ім’ям SUDPOVISTKA (замість номера телефону відправника).

Для абонентів CDMA операторів (PEOPLEnet та Інтертелеком) sms-повідомлення від суду надходять під коротким номером 4116.

Для завантаження бланка заявки для отримання  sms- повістки натисніть ТУТ

 

За повідомленням прес-служби суду