Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив дружині покійного в усуненні від спадщини його матері

08 листопада 2019, 16:17

Львівським апеляційним судом розглянуто апеляційну скаргу позивачки П.Н. на  рішення Залізничного районного суду міста Львова від 4 березня 2019 року у справі про усунення від права на успадкування. Колегією суддів судової палати з розгляду цивільних справ рішення місцевого суду залишено без змін, а апеляційну скаргу без задоволення..

Судом першої інстанції відмовлено в позові П.Н. до П.М, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, про усунення відповідачки від права на успадкування після смерті її чоловіка П.В..

Примітка: Позивачка П.Н. звернулась до суду із позовом до П.М., в якому просить усунути її від права на успадкування за законом після смерті сина П.В. В обґрунтування позовних вимог покликається на те, що після смерті чоловіка в результаті онкологічного захворювання, відкрилася спадщина на його майно. У встановлений законом термін вона, її неповнолітні діти та мати покійного чоловіка звернулися до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини. Позивачка вважає, що мати її покійного чоловіка не має права на спадкування за законом з огляду на те, що проживала і доглядала за смертельно хворим сином останній місяць перед смертю, та завадила останньому скласти заповіт на користь неповнолітніх дітей.   

 

За повідомленням прес-служби суду