Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч у рамках Українсько-канадського проекту судової реформи

02 жовтня 2009, 14:49

 

Відбулася робоча зустріч у рамках Українсько-канадського проекту судової реформи

 

1 жовтня 2009 року в Державній судовій адміністрації України відбулася робоча зустріч керівництва Українсько-канадського проекту судової реформи та ДСА України.

На зустрічі було розглянуто заходи, що вже здійснені в рамках Українсько-канадського проекту судової реформи та означено порядок дій на найближчу перспективу.

Учасники зустрічі обговорили проект посібника для судів «Сучасне управління в суді», котрий розробляється Українсько-канадським проектом спільно із Державною судовою адміністрацією України. Наразі, напрацювання посібника майже завершено, залишаються редакційні правки та процедура видання. Найближчим часом відбудеться засідання Редакційної ради із розробки посібника.

Також, в рамках зустрічі було розглянуто заходи, організовані Українсько-канадським проектом судової реформи. Зокрема, участь представників ДСА України в конференції з питань взаємодії судової влади, ЗМІ та громадськості, котра відбудеться 7 жовтня 2009 року та конференції «Внесок Українсько-канадського проекту судової реформи в процес реформування судової системи України», що має відбутися 9 жовтня 2009 року.

Представники української та канадської сторін проекту розглянули ряд інших заходів, котрі очікується здійснити обома сторонами в межах Українсько-канадського проекту судової реформи, подальші аспекти співробітництва.

 

 Довідково:

            Метою Українсько-канадського проекту судової реформи є сприяння зміцненню верховенства права в Україні шляхом удосконалення і зміцнення незалежності, ефективності, прозорості та доступності судової системи та суддів.

            Другий етап Українсько-канадського проекту судової реформи розрахований на 4 роки, який розпочато у листопаді 2006 року.

            Основними завданнями проекту є покращення доступу до судової системи через модельні суди, зміцнення навчального потенціалу Академії суддів України, розширення поінформованості громадськості про роль судочинства в Україні, а також покращення донесення до громадян інформації та якості здійснення правосуддя.

Канадська агенція міжнародного розвитку є урядовою організацією, яка фінансує проекти з розвитку та програми технічної співпраці у різних країнах світу, підтримує сталий розвиток у країнах, що розвиваються, а також у країнах перехідного періоду, задля створення більш безпечного, заможного та справедливого життя.