Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітники Служби судової охорони Харківщини урочисто склали присягу у приміщенні Харківського апеляційного суду

08 листопада 2019, 14:12

8 листопада 2019 року у приміщенні Харківського апеляційного суду відбулися урочистості з нагоди складання Присяги співробітників Служби судової охорони.              Сорок п’ять переможців першого конкурсу на вакантні посади територіального управління Служби судової охорони у Харківській області особисто склали та скріпили власноручним підписом Присягу співробітника Служби судової охорони.

Територіальне управління Служби судової охорони Харківщини було створено наприкінці серпня 2019 року та стало одним з перших підрозділів, яке провело конкурс на посади.

Співробітники склали Присягу та в подальшому будуть забезпечувати підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей.

На заході були присутні представники Харківського апеляційного суду, представники органів місцевого самоврядування,  рідні та близькі співробітників Служби судової охорони.

Метою створення Служби судової охорони в Україні є не лише забезпечення безпеки суддів, а й гарантія безпеки учасників судових процесів.           

З 11 листопада на базі Харківського національного університету внутрішніх справ працівники Служби судової охорони проходитимуть первинну професійну підготовку, після чого перейдуть до виконання своїх безпосередніх обов’язків.  

 

За повідомленням прес-служби суду