Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школярі відвідали Окружний адміністративний суд міста Києва в рамках проекту «PROF CAMP: включись в професію"

30 жовтня 2019, 13:40

29 жовтня 2019 року учні 9-11 класів відвідали Окружний адміністративний суд міста Києва в рамках проекту Університету «КРОК» «PROF CAMP», що направлений на знайомство школярів з представниками різних професій, зокрема, і суддями. Це був їх перший візит до суду, тож цікаво їм було все: скільки потрібно вчитись, аби стати суддею, чим займаються помічник і секретар судді, навіщо в суді охорона та скільки триває робочий день судді.

Суддя Наталія Добрівська розповіла дітям про необхідні знання та навички для того, щоб стати суддею, про вимоги до судді, його основні завдання та відповідальність, а також поділилась власним досвідом обрання професії.

«Окрім того, що суддя розглядає справи та ухвалює рішення, суддя постійно займається самоосвітою. Ми постійно знайомимось із черговими змінами у законодавстві, вивчаємо практику Європейського суду з прав людини та застосовуємо ці знання на практиці. Той, хто з вас у майбутньому планує пов’язати своє життя з юриспруденцією, повинен розуміти, що на вас чекає безперервний процес отримання нових знань та постійне самовдосконалення», - зазначила Наталія Добрівська.

Керівник відділу систематизації законодавства та узагальнення судової практики Юрій Бондар розповів школярам про особливості адміністративного судочинства, привів зрозумілі дітям приклади справ, які розглядаються в ОАСК, та окреслив головні відмінності підсудності спорів.

У підсумку діти відвідали робочі кабінети суддів, поспілкувались із помічниками та секретарями суддів щодо їх щоденних обов’язків, на власні очі побачили той обсяг справ, з яким щодня працюють сектори.

Нагадаємо, у вересні Окружний адміністративний суд міста Києва підписав з Університетом «КРОК» договір про співробітництво та партнерство.

 

За повідомленням прес-служби суду