Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КГС ВС взяли участь у дискусії щодо створення та ефективної діяльності Вищого суду з питань інтелектуальної власності

29 жовтня 2019, 13:35

28 жовтня 2019 року комітети з інтелектуальної власності, з питань телекомунікацій, інформаційних технологій та Інтернету, з питань ЗМІ та рекламного права Асоціації правників України спільно з Центром вивчення комерційного права Queen Mary University of London організували дискусію щодо створення та ефективної діяльності Вищого суду з питань інтелектуальної власності (ІР-суд).

Консультаційний Проєкт з надання технічної допомоги у створенні та діяльності ІР-суду в Україні стартував у 2018 році в Лондоні, розрахований на два роки, фінансується Good Governance Fund (GGF) Міністерства міжнародного розвитку і МЗС Великої Британії та реалізується командою фахівців Центру вивчення комерційного права Queen Mary University of London.

У межах Проєкту міжнародні експерти проаналізували правову базу та підготували попередні рекомендації щодо покращення законодавства України, пов'язаного зі створенням та діяльністю ІР-суду, які розроблені з урахуванням результатів порівняльного дослідження роботи ІР-судів у США, Великобританії, Німеччині, Франції та Нідерландах. Крім того, укладено міжнародну навчальну програму для майбутніх суддів ІР-суду.

Метою зустрічі стало обговорення зазначених попередніх рекомендацій з професійною спільнотою правників, експертами та кандидати на посади суддів до майбутнього ІР-суду задля отримання відгуків, коментарів та зауважень.

З вітальним словом виступили керівники Проєкту: професор Яніс Коккоріс (експерт з економічного права та економіки) та доктор Ноам Шемтов (експерт з права інтелектуальної власності та інформаційних технологій). Модерував захід член Правління АПУ, партнер та керівник практики інтелектуальної власності Sayenko Kharenko Ярослав Огнев'юк.

У ході дискусії партнер Aequo Олександр Мамуня розповів про поточний стан відбору суддів до ІР-суду, менеджер Проєкту Марія Тимофієнко презентувала результати діяльності Проєкту, а координатор досліджень Проєкту Ольга Гургула презентувала власне попередні рекомендації.

У дискусії взяли участь судді судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов'язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством КГС ВС Ігор Бенедисюк, Ірина Колос та Тетяна Малашенкова, які активно долучилися до обговорення попередніх рекомендацій та проблемних питань, відповіли на численні питання, зокрема, кандидатів на посади суддів ІР-суду.

Нагадаємо, що 10 жовтня 2019 року у КГС ВС через відеоконференцзв’язок відбулася чергова зустріч членів міжнародної експертної ради зазначеного Проекту, до складу якої входять провідні судді у сфері ІР, юристи-практики, експерти та науковці з Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, США та Франції. Від КГС ВС до складу міжнародної експертної ради входять заступник Голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов та суддя КГС ВС Ігор Бенедисюк.

За повідомленням прес-служби суду