Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у збуті наркотиків залишився під вартою

29 жовтня 2019, 09:19

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 30-річного рівнянина М., який підозрюється за двома статтями Кримінального кодексу України: частиною четвертою статті 27, частиною другою статті 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів, за попередньою змовою групою осіб) та частиною другою статті 311 (незаконне виготовлення, придбання, перевезення прекурсорів, з метою їх збуту). У 2015 році громадянин М. уже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.

Предметом розгляду в Рівненському апеляційному суді стала апеляційна  скарга захисника підозрюваного М. на ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 09 жовтня 2019 року про застосування до підзахисного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, із визначенням застави — 1 936000 гривень. Захисник переконував суд у необхідності ухвалу місцевого суду скасувати та постановити нову, якою застосувати до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Так, рівнянин М. підозрюється у тому, що в жовтні цього року вступив у злочинну змову із громадянином К., направлену на придбання на території Республіки Польща псевдоефедриновмісних пігулок, з метою їх подальшого переміщення до України з приховуванням від митного контролю для використання у виготовленні психотропної речовини метамфетаміну.         6 жовтня 2019 року під час обшуку автомобіля і пасажирів, виявлено та вилучено псевдоефедриновмісні пігулки «Cirrus» загальною кількістю 1105 шт.

8 жовтня підозрюваному М. було вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 27, частиною другою статті 305; частиною другою статті 311 Кримінального кодексу України. А 9 жовтня суд взяв його під варту на 60 діб.

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи сторін, взяв до уваги той факт, що в разі звільнення з-під варти підозрюваний може незаконно впливати на свідків та інших підозрюваних, з метою перешкоджання встановленню всіх обставин злочинної діяльності, а також ту обставину, що громадянин М.  уже був засуджений за розповсюдження наркотичних речовин, ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 09 жовтня 2019 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб відносно підозрюваного М. залишив без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення. 

 

За повідомленням прес-служби суду