Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протизаконний заробіток коштував поліцейському погонів та свободи

28 жовтня 2019, 15:50

Чернівецький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу поліцейського, якого вироком Кіцманського районного суду Чернівецької області було визнано винним за частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), частиною четвертою статті 27, частиною другою статті 15, частиною першою статті 369 Кримінального кодексу України, (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища), а також у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 27, частиною другою статті 15, частиною другою статті 369  Кримінального кодексу України (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі за не вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища) та засуджено до 3 років позбавлення волі зі штрафом та конфіскацією майна, крім житла.

Перебуваючи протягом тривалого часу в Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області на посадах, пов`язаних із забезпеченням безпеки дорожнього руху, працівник правоохоронних органів, в силу наявних робочих стосунків, з метою незаконного збагачення, в квітні 2017 року пообіцяв знайомому, за умови надання йому неправомірної вигоди у розмірі 6000 грн., посприяти в одержанні посвідчення водія різних категорій, а також, необхідних для цього документів - медичної довідки та довідки про проходження навчання в Кіцманській автошколі з успішним складанням іспитів у МРЕВ. Отримавши частину цих грошей, він вчинив шахрайські дії, оскільки реального наміру їх передавати не мав.

Крім того, в цей же період часу, під час чергування, був затриманий водій автомобіля, який взяв у власника транспортний засіб в тимчасове користування, з підозрою на алкогольне сп’яніння. Після спростування лікарем припущення правоохоронців щодо стану чоловіка, патрульний в телефонній розмові повідомив власнику автомобіля про нібито відмову кермувальника від проведення такого освідування, внаслідок чого можливе вилучення транспортного засобу та позбавлення посвідчення водія. Задля нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, він підбурив останнього до передачі йому 6000 грн. неправомірної вигоди. В момент передачі грошей був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Дослідивши матеріали справи, врахувавши всі обставини та особу  обвинуваченого, колегія суддів Чернівецького апеляційного суду дійшла висновку про доведеність вини правоохоронця в інкримінуємих йому правопорушеннях та залишила без змін вирок суду першої інстанції.

 

За повідомленням прес-служби суду