Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Мукачеві відбулася презентація Закарпатського відділення Асоціації захисту прав правників

28 жовтня 2019, 10:12

25 жовтня 2019 року у Мукачеві відбулась презентація Закарпатського відділення Асоціації захисту прав правників, яку очолює голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош.

Почесною гостею заходу стала голова Закарпатського апеляційного суду – Ганна Фазикош, яка виступила з вітальним словом.

Під час обговорення функцій та завдань Асоціації лунало багато слушних та актуальних для держави думок і пропозицій. Зокрема, адвокати стурбовані повальним бажанням держави не розвивати стандарти правового захисту населення, але просто "завести нові обличчя" в органи адвокатського самоуправління, що звичайно аж ніяк не вирішить структурні та системні проблеми, які потрібно вирішувати в сфері діяльності захисників.

Ганна Фазекош долучившись до обговорення підкреслила, що право – не тільки інструмент справедливості, це й  інструмент за допомогою якого ми можемо цю справедливість в достойний спосіб отримати. Всі правники повинні пам’ятати і розуміти про спільність мети.

В подальшому члени Асоціації будуть проводити публічні  обговорення та інші комунікаційні заходи задля висвітлення власних поглядів, долучатись до інструментів правового (судового) захисту порушених прав правників, як в національному масштабі, так і на міжнародному рівні.

За повідомленням прес-служби суду