Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив виправдувальний вирок стосовно президента Благодійного фонду «Соцінвест» у зв’язку з недоведеністю вини обвинуваченого

28 жовтня 2019, 10:05

28 жовтня 2019 року судом визнано невинуватим та виправдано у пред’явленому обвинуваченні за частиною другою статті 364-1 Кримінального кодексу України президента Благодійного фонду соціального захисту (підтримки) інвалідів Сумської області «Соцінвест».

Чоловіка обвинувачено в тому, що він, обіймаючи посаду президента Благодійного фонду соціального захисту (підтримки) інвалідів Сумської області «Соцінвест» умисно, з метою одержання неправомірної вигоди, здійснив упродовж 2012-2015 років відчуження безоплатно отриманого благодійним фондом майна - транспортних засобів, без сплати мита та інших податків і зборів (обов'язкових платежів), передбачених законодавством України, що призвело до заподіяння шкоди державі на загальну суму 1335082 грн. 26 коп.

На переконання суду, надані докази в повній їх сукупності не доводять в достатній мірі та беззаперечно вчинення президентом Благодійного фонду «Соцінвест» саме кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364-1 Кримінального кодексу України, оскільки не доведено належними доказами самого факту відчуження транспортних засобів, часу вчинення цих дій, учасників цих подій, а також вартості, стану автомобілів та суми завданих збитків. А без встановлення та доведення цих обставин неможливо зробити висновок про винуватість особи у вчиненні злочину.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 діб з моменту його проголошення.

Головуючий суддя – Сибільов О.В.

З вироком Зарічного районного суду міста Сум можна ознайомитись в ЄДРСР за номером 591/749/18.

 

За повідомленням прес-служби суду