Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Два роки позбавлення волі за неправдиві повідомлення про злочин та показання - вирок суду

23 жовтня 2019, 10:23

Вироком Куп'янського міськрайонного суду Харківської області від 22 жовтня 2019 року гр. Ш. визнано винною у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та частиною першою статті 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

Під час судового розгляду матеріалів кримінального провадження встановлено, що гр. Ш. перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що спрямовані нею на адресу відповідних органів відомості не відповідають дійсності, достовірно знаючи, що стосовно неї будь-якого кримінального правопорушення не вчинялося, особисто зателефонувала з мобільного телефону на спеціальну лінію служби «102» та в усній формі повідомила про вчинене стосовно неї кримінальне правопорушення, передбачене Кримінальним кодексом України,

Крім того, гр. Ш., знаходячись у приміщенні Куп’янського відділу поліції ГУНП в Харківській області, будучи попередженою під розпис про кримінальну відповідальність за статтею 384 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве показання під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 186 Кримінального кодексу України, маючи умисел на надання завідомо неправдивих показань, діючи з прямим умислом, достовірно знаючи, що стосовно неї не вчинялось ніяких злочинів, надала уповноваженій особі, завідомо неправдиві показання про те, що, в неї викрадено грошові кошти.

За вчинені кримінальні правопорушення гр. Ш. призначено покарання: за частиною другою статті 383 Кримінального кодексу України – 2 роки позбавлення волі, за частиною першою статті 384 Кримінального кодексу України – 3 місяці арешту, на підставі частини першої статті 70 Кримінального кодексу України остаточно призначено покарання у вигляді 2 (двох) років позбавлення волі. Звільнено від відбування покарання, в силу статті 75 Кримінального кодексу України, з іспитовим строком в 1 (один) рік із покладенням обов'язків, відповідно до пунктів 1, 2 частини першої статті 76 Кримінального кодексу України.

 

За повідомленням прес-служби суду