Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС призначив до розгляду справу одеського судді, який під час затримання чинив спротив працівникам НАБУ

22 жовтня 2019, 18:08

Учора, 21 жовтня 2019 року у Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче судове засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Малиновського районного суду міста Одеси у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням такої вигоди) та частиною першою статті 345 (погроза вбивством працівнику правоохоронного органу, у зв'язку з виконанням службових обов’язків) Кримінального кодексу України.

Суд відмовив стороні захисту у поверненні обвинувального акту, встановивши відповідність цього документу вимогам статті 291 КПК України.

Суд також відмовив стороні обвинувачення у клопотанні щодо продовження запобіжного заходу у виді домашнього арешту через те, що прокурор зазначив фактично неіснуючу адресу в Одесі. Суду не вдалось отримати від прокурора докази існування зазначеного у клопотанні будинку, правової підстави для перебування у ньому обвинуваченого або будь-які документи, які б містили інформацію про місце фактичного проживання обвинуваченого або місце його реєстрації. Зазначене повністю унеможливило застосування судом такого запобіжного заходу як домашній арешт, необхідною умовою якого є чітке визначення адреси відповідного житлового приміщення.
Разом з тим, для забезпечення ефективного судового розгляду суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у виді особистого зобов'язання з покладенням на нього цілої низки обов'язків, зокрема: прибувати за викликом до суду, утримуватися від спілкування зі свідками, потерпілими, іншим обвинуваченим в кримінальному провадженні, не відвідувати можливі місця перебування свідків, підозрюваних, потерпілих у кримінальному провадженні, зокрема адміністративну будівлю Малиновського районного суду міста Одеси, здати на зберігання до державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Вищий антикорупційний суд призначив судовий розгляд у вказаному кримінальному провадженні на 29.10.2019 о 14:00.
Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду