Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винуватець ДТП сплатить понад 3 тисячі гривень штрафу  

18 жовтня 2019, 08:21

16 жовтня  2019 року Скадовський районний суд Херсонської області ухвалив вирок стосовно обвинуваченого  за  частиною першою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) та призначив покарання у виді 3400 гривень штрафу.

Чоловік обвинувачувався у тому, що 21 травня 2019 року він керував автомобілем ВАЗ-21213 по вул. Металургів в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області, на перехресті з вул. Дружби, не переконався у безпечності виконання маневру та повертаючи ліворуч не надав дороги мопеду Мусстанг МТ-50QТ-6, яким керував потерпілий та рухався по вул. Металургів на зустріч прямо, внаслідок чого сталося зіткнення вказаних транспортних засобів. Внаслідок ДТП потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді переломів ноги та двох ребер, а також ран та садна ніг, що згідно експертизи є тілесними ушкодженнями середньої тяжкості.

У судовому засіданні обвинувачений  свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті, пояснив, що того дня, вранці їхав по центральній вулиці смт. Лазурне Скадовського району пропустив рейсовий автобус та почав повертати, не помітивши скутер, за кермом якого був потерпілий.

Потерпілий в судовому засіданні підтвердив обставини справи, пояснив, що їхав за білим автобусом, побачивши автомобіль обвинуваченого, але не встиг вчасно зупинитися. Просив суд обрати обвинуваченому покарання наближене до мінімального.

При обранні виду та міри покарання суд врахував, що вчинений обвинуваченим злочин -  є злочином невеликої тяжкості, також те, що за місцем проживання  обвинувачений характеризується позитивно, на обліку у лікаря нарколога, психіатра не перебуває, визнав вину та надає матеріальну допомогу потерпілому.  Також суд врахував відсутність обставин, що обтяжують покарання, а у якості пом’якшуючої покарання обставини визнав щире каяття.

Крім штрафу обвинуваченому доведеться сплатити на користь держави понад 4 тисячі гривень за проведення експертиз.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду  протягом 30 днів з дня його проголошення.

З текстом вироку можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 663/1821/19.

За повідомленням прес-служби суду