Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З салону елітного авто - до камери автозаку   

18 жовтня 2019, 08:15

З роки 6 місяців – саме стільки часу, на думку колегії суддів Чернівецького апеляційного суду, знадобиться «поціновувачу» нових елітних авто позбутися тяжіння до чужого керма. 

Так, в жовтні 2017 року, 50-річний житель Хотинського району, перебуваючи в злочинній змові з невстановленою слідством особою, протягом 3 годин переслідував на власному «Mercedes-Benz 311CDI»  належний мешканцю м.Чернівці автомобіль марки «Toyota Land Cruiser», цього ж року випуску, вартістю 2410000,00 гривень. Дочекавшись моменту, коли власник автомобіля відлучиться, зловмисник застосував електронний пристрій для зчитування сигналу відкриття центрального замка дверей та проник до салону припаркованого на вул.Руській обласного центру транспортного засобу. За допомогою спеціально підготовленого обладнання він запустив двигун, після чого поїхав в напрямку Хотинського району, де у гаражі на території господарства родичів у с.Ставчани помістив викрадене майно. 

Маючи в подальшому намір розпоряджатися автомобілем, він домовився та привіз з м.Києва автослюсара, який за винагороду змінив ідентифікаційні номери шасі та дублюючі наліпки, а оригінальні - знищив. Під час переховування викраденого автомобіля чоловіки були затримані співробітниками поліції неподалеку смт.Кельменці. В ході проведеного санкціонованого обшуку у хотинчанина був виявилений та вилучений виготовлений промисловим способом і придатний для стрільби пістолет без будь-якого маркування з боєприпасом до бойової вогнепальної зброї у патроннику.

Вироком Першотравневого районного суду м.Чернівці від 18 грудня 2018 року його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) і призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з однорічним іспитовим строком, за частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) - виправдано.

Провівши безпосереднє дослідження усіх доказів кримінального провадження, в тому числі, записів камер відеоспостереження та надавши їм правову оцінку, колегія суддів дійшла безсумнівного висновку про доведеність вини засудженого за частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України.

З урахуванням всіх обставин справи, Чернівецький апеляційний суд ухвалив новий вирок, яким засудив крадія до реального покарання, взявши під варту у залі суду.

 

За повідомленням прес-служби суду