Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оскарження платної дошкільної освіти для незареєстрованих у Києві осіб – суд відкрив провадження у справі

17 жовтня 2019, 16:11

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом громадянки Таджикистану до Київської міської ради щодо визнання протиправним рішення, яким встановлено щомісячну плату за надання  дошкільної освіти для незареєстрованих у місті Києві осіб. Зокрема, йдеться про п.3.7. рішення №1369/5433 від 13 вересня 2018 року Київської міської ради «Про затвердження Порядку здійснення видатків на дошкільну освіту у місті Києві на основі базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості».

Позивачка вважає вказаний пункт Порядку незаконним та таким, що прямо порушує норми Конституції України та низки Законів України, в тому числі тих, що регулюють порядок надання дітям дошкільної освіти. Реєстрація місця проживання чи перебування, на думку громадянки, не може бути підставою для обмеження реалізації прав і свобод, передбаченим чинним законодавством.

Суд ухвалив розглядати адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження та зобов’язав Київську міську раду надати всі матеріали, на підставі яких було прийнято оскаржуване рішення.

 

За повідомленням прес-служби суду