Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невдоволена фотосесією жінка не змогла довести в суді погану якість світлин через відсутність таких критеріїв у контракті 

15 жовтня 2019, 16:59

Жінка уклала договір з фотографом для здійснення фотосесії її новонародженої дочки. За умовами договору фотограф мала провести фотосесію, обробити, записати на диск тридцять світлин та надрукувати на полотні 30х40 обрану замовницею світлину. Отримавши готові світлини, замовниця залишилася невдоволеною якістю їх обробки, про що повідомила фотографу, однак остання відмовилася їх переробляти. У зв’язку з зазначеним, замовниця звернулася до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області з позовом, у якому просила стягнути з фотографа сплачені кошти за фотосесію та моральну шкоду в сумі 2000 гривень,- повідомляє прес-служба суду. 
Розглянувши вказану справу, суд установив, що укладаючи договір сторони не обумовили критерії, яким мали відповідати готові світлини. За таких обставин, суд позбавлений можливості перевірити чи відповідає якість оброблених фотографом світлин умовам цього договору. А отже, факт того, що виготовлені світлини є неналежної якості та такими, що не відповідають умовам договору є лише суб’єктивною думкою замовниці. У зв’язку із зазначеним, суд відмовив у задоволенні позову.

 

Прес-центр судової влади України