Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ятьох суддів звільнено з посад у зв’язку з поданням заяв про відставку

10 жовтня 2019, 12:47

На засіданні Вищої ради правосуддя 10 жовтня 2019 року розглянуто матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про звільнення у відставку.

Вища рада правосуддя вирішила звільнити у відставку:

Кір’якову Наталю Павлівну – з посади судді Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області;

Санікову Олену Сергіївну – з посади судді Донецького апеляційного суду;

Бурбелу Юрія Сергійовича – з посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області;

Андросова Олександра Миколайовича – з посади судді Барвінківського районного суду Харківської області;

Городецьку Людмилу Миколаївну – з посади судді Галицького районного суду міста Львова.

Водночас Вища рада правосуддя ухвалила зупинити розгляд питання про звільнення Ємельянова Артура Станіславовича з посади судді Вищого господарського суду України у відставку.

Нагадаємо, що рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 3 червня 2018 року № 1695/2дп/15-18 суддю Вищого господарського суду України Ємельянова А.С. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення судді з посади.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 15 січня 2019 року № 94/0/15-19 залишено без змін рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 червня 2018 року № 1695/2дп/15-18.

У зв’язку із цим до Вищої ради правосуддя 16 січня 2019 року надійшло подання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення Ємельянова А.С. з посади судді Вищого господарського суду України.

Вказане подання Вищою радою правосуддя не розглянуто.

Оскільки Вищою радою правосуддя може бути прийняте рішення про звільнення Ємельянова А.С. з посади судді з підстави, визначеної пунктом 3 частини шостої статті 126 Конституції України, Вища рада правосуддя має право зупинити розгляд питання про його звільнення з посади судді з підстав, визначених пунктом 4 частини шостої статті 126 Конституції України (у зв’язку з поданням заяви про відставку).

 

Прес-центр судової влади України