Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області захищено права власника одного з "автомобілів - двійників"

04 жовтня 2019, 17:06

29 липня 2019 року до Ізюмського міськрайонного суду Харківської області звернувся громадянин К. з адміністративним позовом про скасування постанови інспектора з паркування управління безпеки міста Львівської міської ради, в якому зазначив, що не скоював жодного правопорушення, та не отримував ніяких повідомлень про притягнення  до адміністративної відповідальності,  а також ніколи не відвідував міста Львів.
Під час розгляду адміністративного позову громадянина К. судом було досліджено всі докази та встановлено наступне.
У власності громадянина К. перебуває автомобіль, яким він користується з 2014 року з встановленими на ньому номерами зразка 2004 року. Громадянин К. є фізичною особою-підприємцем, та в час коли було складено адміністративний протокол, перебував в місті Балаклея Харківської області по робочим справам, куди їздив саме своїм автомобілем.
На фотографіях, які є доказами правопорушення, зафіксовано автомобіль такої ж моделі та з таким же номерним знаком, як і у автомобіля громадянина К., але сфотографований у місті Львів та має відмінності. Зокрема на сфотографованому у місті Львів автомобілі встановлено номерний знак нового європейського зразка, такі номери почали встановлювати з 31 березня 2015 року, номерні знаки автомобіля громадянина К.  зразка 2004 року. Крім того встановлено ряд інших зовнішніх відмінностей:  вітровики вікон бокових дверей, накладні пороги, фаркоп і причіпний пристрій,  спойлер на дверях та інше. 
Дослідивши надані докази в сукупності,  суд прийшов до висновку, що обставини правопорушення, викладені в постанові, не відповідають дійсним обставинам, отже позовні вимоги  позивача обґрунтовані та підлягають задоволенню.

 

За повідомленням прес-служби суду