Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада Європи наполягає на необхідності консультацій стосовно законопроекту № 1008

30 вересня 2019, 11:37

У Комітеті міністрів Ради Європи 25 вересня 2019 року прийнято рішення стосовно виконання Україною рішення Європейського суду з прав людини у справі «Олександр Волков проти України». Серед іншого, Заступники Міністрів «відзначили прийняття в першому читанні законопроекту № 1008, спрямованого, зокрема, на внесення змін до системи дисциплінарної практики та кар’єри судді; наголосили на тому, що запропоновані зміни до законодавства повинні відповідати Конвенції та практиці Суду, принципам незалежності судової влади, викладеним у рішенні у справі «Олександр Волков проти України», та відповідним рекомендаціям Ради Європи; закликали владу в повній мірі використати експертизу Ради Європи в цьому питанні».

З повним текстом рішення Комітету міністрів Ради Європи можна ознайомитись за посиланням (неофіційний переклад тексту українською мовою додається).

Нагадуємо, що прийняття Верховною Радою України в першому читанні законопроекту № 1008 викликало численні критичні зауваження від Вищої ради правосуддяРади суддів УкраїниПленуму Верховного СудуНаціональної асоціації адвокатів УкраїниАсоціації правників УкраїниПредставництва Європейського Союзу в Україні, Посольства Канади.

 

За повідомленням прес-служби ВККСУ