Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 3,5 тис. грн штрафу сплатить військовослужбовець за відмову від проходження огляду на стан наркотичного сп'яніння

24 вересня 2019, 11:21

Ленінський районний суд м. Миколаєва розглянув справу про адміністративне правопорушення за частиною третьою статті 172-20 КУпАП (відмова військовослужбовця від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах особливого періоду) стосовно громадянина А., 1986 року народження, військовослужбовця. 

З постанови вбачається, що 22.07.2019 о 14:25, військовослужбовець А., під час групового проходження огляду військовослужбовцями, знаходячись у приміщенні Миколаївського обласного наркологічного диспансеру, що розташований за адресою: м. Миколаїв, вул. 2 Екіпажна, 4-Б, відмовився від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння, чим  порушив частину третю статті 172-20 КУпАП.

Суд, вивчивши матеріали справи, дослідивши протокол про адміністративне правопорушення від 22.07.2019, виписку із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого, відповідно до якої правопорушник відмовився від медичного огляду, прийшов до висновку, що дії А. містять склад адміністративного правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 172-20 КУпАП – відмова військовослужбовця від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах особливого періоду.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення - у вигляді штрафу в сумі 3 655 грн.

 

Зазначимо, що постанова суду не набрала законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду