Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено виправдувальний вирок у зв’язку з недоведеністю прокуратурою вчинення кримінального правопорушення

18 вересня 2019, 19:28

17 вересня 2019 року Ковпаківським районним судом міста Суми ухвалено виправдувальний вирок в кримінальному провадженні, порушеному за заявою чоловіка щодо колишньої дружини.
Органами досудового слідства обвинувачення було пред’явлено за частиною першою статті 382 Кримінального кодексу України.
В обвинувальному акті йдеться про те, що жінка всупереч рішенню суду, ухваленому у 2016 році, чинила перешкоди колишньому чоловіку у спілкуванні з їхньою спільною малолітньою дитиною, а саме: не проводила побачення доньки з батьком, не надавала можливості їм спілкуватися особисто шляхом телефонних розмов чи відеозв’язку. В матеріалах справи йдеться про більше десяти випадків невиконання рішення суду в різні дні протягом 2016-2017 років.
Стороні обвинувачення надано можливість надати усі наявні докази на підтвердження провини обвинуваченої. Однак докази судом оцінені як такі, що не підтверджують невиконання судового рішення при обставинах, наведених у обвинуваченні. Стороною обвинувачення навіть не подано рішення суду, яке нібито не виконувалось.
Отже, не маючи можливості посилатися на неприпустимі докази вчинення кримінального правопорушення, суд прийшов до висновку про визнання обвинуваченої невинуватою та виправдання її.
На вирок може бути подано апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.
Ознайомитися з вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 592/2112/18.

 

За повідомленням прес-служби суду