Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП призначено перевірку звернення судді Октябрського районного суду міста Полтави Лариси Гольник

17 вересня 2019, 09:35

5 вересня 2019 року до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Октябрського районного суду міста Полтави Гольник Лариси Владленівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя з боку судді вказаного суду Микитенка Віталія Михайловича та, можливо, відповідальних працівників апарату Октябрського районного суду міста Полтави.

Як вважає суддя, у вказаних діях посадових осіб апарату Октябрського районного суду міста Полтави вбачаються ознаки злочинів, передбачених частиною першою статті 366 (службове підроблення), частиною другою статті 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Вказане повідомлення було внесено до Реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Оскільки з повідомлення вбачається, що Гольник Л.В. звернулася до ВРП з дисциплінарною скаргою, відповідно до Регламенту ВРП матеріали вказаного звернення було передано до управління документального забезпечення для повторного здійснення автоматизованого розподілу та реєстрації як дисциплінарної скарги.

Згідно із протоколом повторного автоматизованого розподілу від 10 вересня 2019 року повідомлення судді Октябрського районного суду міста Полтави Л.Гольник передано на розгляд члену ВРП Швецовій Ларисі Анатоліївні.

Дисциплінарна скарга буде розглянута відповідно до вимог Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

 

Прес-центр судової влади України