Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом накладено штраф за зловживання процесуальними правами

12 вересня 2019, 16:44

На розгляді судді Щавинської Юлії Михайлівни перебувала заява АТ «РИСОІЛ С.А» (RISOIL.S.A) про визнання виконавчого документа, виданого на виконання рішення Господарського суду Одеської області у справі №916/2233/18 таким, що не підлягає виконанню у зв'язку із врегулюванням відносин щодо погодження проекту та розміщення морської транспортної галереї на причалі порту «Чорноморськ».

В судовому засіданні, яке відбулося 27 серпня 2019р., представником третьої особи – ТОВ «ТРАНС-СЕРВІС» адвокатом було заявлено усне клопотання про відкладення судового засідання та повідомлено, що у разі відмови у його задоволенні ним буде подано заяву про відвід судді.

У подальшому, внаслідок відмови у задоволенні клопотання про відкладення судового засідання представником третьої особи було подано заяву про відвід судді Щавинської Юлії Михайлівни від розгляду заяви про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню у справі №916/2233/18.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 27 серпня 2019р. подання заяви про відвід, зміст якої зводиться до незгоди із прийнятим процесуальним рішенням щодо відмови у задоволенні клопотання про відкладення розгляду заяви, визнано зловживанням учасником справи процесуальними правами, що полягає у їх недобросовісному використанні, у зв’язку з чим заяву про відвід залишено без розгляду з накладенням на ТОВ «ТРАНС-СЕРВІС» штрафу у розмірі 5 763 грн.

Слід відзначити, що правовідносини суду із кожним учасником процесу підпорядковані досягненню головної мети – ухвалення у розумні строки законного та обґрунтованого рішення, а також створення особам, які беруть участь у справі, процесуальних умов для забезпечення захисту їх прав.

При цьому, суд зобов’язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами, а у випадку зловживання процесуальними правами учасником судового процесу суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).

За  повідомленням прес-служби суду