Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у неправдивому повідомленні про замінування магазину «Наті» в с. Нерубайське Біляївського району продовжено строк тирмання під вартою  

11 вересня 2019, 17:24

10 вересня 2019 року слідчим суддею Біляївського районного суду Одеської області розглянуто клопотання  ст. слідчого СВ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області про продовження строку тримання під вартою стосовно підозрюваного В., у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого  частиною 1 статті 259  Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

Довідково: в ході досудового слідства встановлено, що підозрюваний В., реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху,  15.07.2019 року о 13 годині 38 хвилин, використовуючи належачий йому мобільний телефон «SAMSUNG», знаходячись за місцем тимчасового мешкання в с. Нерубайське здійснив дзвінок на телефон спецлінії «102» чергової частини ГУНП в Одеській області, в ході якого, достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити є неправдивою та розуміючи, що таке повідомлення створить обстановку загального страху і невпевненості населення, порушить громадську безпеку, повідомив оператору «102» чергової частини ГУНП в Одеській області про те що: – «В магазині Наті вул. Зелена 3-А заклав бомбу, є 3 години до спрацювання».

 В ході виїзду слідчо-оперативної групи в магазин «Наті», вищевказане повідомлення громадянина В. про підготовку вибуху не підтвердилося.

При вирішенні питання про продовження строку тримання підозрюваного під вартою слідчим суддею було враховано, що підозрюваний є мешканцем іншої області, раніше неодноразово судимий, крім того, відповідно до вироку Монастирищенського районного суду Черкаської області від 16.05.2018 року  останньому призначено покарання за ч. 2 ст. 185 КК України у вигляді 5 років позбавлення волі, на підставі ст.ст. 75,76 КК України з іспитовим строком на 3 роки.

Згідно матеріалів кримінального провадження, по справі проведена низка слідчих та розшукових дій, але враховуючи її складність та кількість необхідних процесуальних дій, завершити досудове слідство в короткий період часу об’єктивно неможливо, що також підтверджується постановою прокурора, тому суд продовжив підозрюваному строк тримання під вартою в ОСІ до 15 жовтня 2019 року.

       

   За повідомленням прес-служби суду