Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф і проходження корекційної програми – у Нетішині судили чоловіка за повторне домашнє насильство  

11 вересня 2019, 16:22

«Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.173-2 КУпАП, і застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 340 (триста сорок) гривень (…) Направити до Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради для проходження корекційної програми для осіб які вчинили домашнє насильство, передбаченої Законом України "Про запобігання та протидію домашньому насильству", – таку постанову виніс Нетішинський міський суд тамтешньому жителю.

На лаві підсудних через вчинення домашнього насильства чоловік опинився вдруге за рік. Цього разу – ображав дружину нецензурними словами, чим завдав шкоди її психологічному здоров’ю.

Дослідивши матеріали справи, суд зробив висновок, що в його діях є склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого.

Суд покарав чоловіка штрафом в межах санкції частини 2 цієї статті КК та, враховуючи, що він двічі протягом року вчинив домашнє насильство, направив на проходження корекційної програми для осіб, які вчинили домашнє насильство.

За повідомленням прес-служби суду