Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Батьків підлітків, які розпивали алкоголь на території пляжу притягнуто до адмінвідповідальності

11 вересня 2019, 11:04

Комунарським районним судом міста Запоріжжя притягнуто до адміністративної відповідальності  батьків підлітків, які  розпивали алкоголь на території пляжу.

Так, 26 червня 2019 року, неповнолітні Марія, 2004 р.н., Анастасія 2006 р.н. та Назар 2004 р.н., знаходячись на пляжі, розташованому неподалік від зупинки громадського транспорту «Кінцева», на четвертому Південному мікрорайоні в місті Запоріжжі, розпивали алкогольний напій «Абсент».

Оскільки підліткам не виповнилось шістнадцять років та вони не можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності, протоколи були складені на їх батьків за те, що вони не приділили достатньо уваги вихованню дітей, внаслідок чого ті вчинили правопорушення, відповідальність за яке передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП).

Дослідивши матеріали справи, суд визнав батька Марії та матір Назара винними у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 184 КУпАП наклавши на кожного з них адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 850 гривень, а матір наймолодшої Анастасії, притягнув до відповідальності за частиною першою статті 184 КУпАП та наклав на неї адміністративне стягнення у  виді попередження.

Крім того, з кожного із батьків постановою суду стягнуто судовий збір  в сумі 384,20 гривень.

За повідомленням прес-служби суду