Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив без змін вирок апеляційного суду щодо Юрія Крисіна про позбавлення волі на строк 5 років

10 вересня 2019, 16:46

10 вересня колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду розглянула касаційні скарги захисників Юрія Крисіна на вирок Апеляційного суду міста Києва від 13 червня 2018  року та залишила ці скарги без задоволення, а рішення суду апеляційної інстанції – без змін.

Нагадаємо, суд апеляційної інстанції скасував вирок Шевченківського районного суду м. Києва в частині призначеного Ю. Крисіну покарання, ухвалив у цій частині новий вирок, призначивши йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.

Відповідно до вироку Шевченківського районного суду м. Києва від 22 грудня 2017 року Ю. Крисін був визнаний винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Суд першої інстанції призначив Ю. Крисіну покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки. Також суд ухвалив у відповідності до ст.75 КК України звільнити Ю. Крисіна від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 2 роки не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов’язки, передбачені ст. 76 КК України: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Зокрема, як встановлено вироком суду, 17 лютого 2014 року Ю. Крисін отримав замовлення від невстановленої особи за грошову винагороду взяти участь у перешкоджанні учасникам мирних акцій, які відбувались на Майдані Незалежності в м. Києві, вільному переміщенню до центральної частини міста. 18 лютого 2014 року Ю. Крисін разом з іншими невстановленими слідством особами, виявляючи явну неповагу до суспільства, нехтуючи загальнолюдськими правилами співжиття і нормам моралі, використовуючи малозначний привід − відеозапис, який кореспондент газети «Вести» здійснював на свій мобільний телефон, − без видимих на те причин, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, тобто з хуліганських мотивів, наніс множинні удари дерев’яним кийком (битою) по тулубу та ногах кореспондента.

З постановою Верховного Суду можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень - http://reyestr.court.gov.ua/(справа № 761/23886/14-к).

За повідомленням прес-служби суду