Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До ОАСК надійшли позови щодо визнання відсутності у Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Нацради

10 вересня 2019, 11:55

Суд просять встановити відсутність у Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Відповідні позовні заяви надійшли до Окружного адміністративного суду міста Києва. Позивачами у даних позовах зазначені  телерадіоорганізації, які здійснюють  мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА».

Позивачі просять суд визнати протиправними дії членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша щодо участі 1 серпня у засіданні Нацради та  голосування на даному засіданні за рішення з питань порядку денного, зокрема, і щодо призначення позапланової перевірки позивачів. Окрім цього, суд просять встановити відсутність з 4 липня 2019 року у Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, оскільки, на думку позивачів, скінчився 5-річний термін здійснення ними відповідних повноважень.

Наразі судом вирішуються питання щодо відкриття проваджень за даними адміністративними позовами.  

За повідомленням прес-служби суду