Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 роки позбавлення волі за побиття поліцейських

10 вересня 2019, 10:10

19-річний громадянин Б., перебуваючи в селі Арцизького району Одеської області, в нетверезому стані, агресивно та зухвало себе поводив,  на законні вимоги працівників поліції не реагував, штовхав та висловлював на їх адресу погрози насилля в разі будь-яких спроб його затримати, в результаті наніс побої та завдав тілесних ушкоджень трьом працівникам  Арцизького відділу поліції.

Дії Б. кваліфікуються за частиною другою статті 345 Кримінального кодексу України, оскільки він умисно заподіяв працівникам правоохоронного органу легкі тілесні ушкодження у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків.

Обвинувачений  визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, відмовившись надавати покази про обставини заподіяного.

Хлопець вперше притягується до кримінальної відповідальності, за місцем мешкання характеризується негативно, як особа, що має схильність до вживання алкогольних напоїв, у зв'язку з чим агресивно поводиться у громадських місцях, не вихований.

Суд визнав Б. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки.

Станом на 9 вересня вирок не набрав чинності та може бути оскаржений.

Повний текст вироку за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/83824855.

За повідомленням прес-служби суду