Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося чергове засідання ради суддів загальних судів

25 грудня 2013, 17:03

 

   25 грудня 2013 року відбулося чергове засідання ради суддів загальних судів. Згідно з порядком денним засідання, одразу після розгляду кадрових питань члени ради перейшли до обговорення інших питань порядку денного. 
   Голова ради суддів загальних судів Інна Отрош інформувала членів Ради про анкетування громадян – учасників судових проваджень стосовно якості та ефективності роботи апеляційних та місцевих загальних судів. Як зауважила Інна Отрош, питання, що містяться в анкеті, були детально доопрацьовані, а сама процедура анкетування проходитиме у березні місяці наступного року. Рішенням ради суддів загальних судів затверджено зміст і форму вищезгаданих анкет. 
  Про результати усунення недоліків функціонування систем відеоконференцзв’язку апеляційних та місцевих загальних судів, виявлених за результатами проведеного радою суддів загальних судів моніторингу, та про результати моніторингу стану забезпечення та використання апеляційними та місцевими загальними судами системи відеоконференцзв’язку за період з вересня – по 20 грудня 2013 року доповів заступник Голови Державної судової адміністрації України Віталій Положишник.
   Члени Ради заслухали питання про стан запровадження в усіх місцевих та апеляційних загальних судах порядку щодо надсилання судами учасникам судового процесу та кримінального провадження текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень. За словами Віталія Положишника технічна можливість такого відправлення повністю реалізована в судах, - і має низку переваг, зокрема: оперативність в отриманні інформації, економія коштів на відправлення, зменшення ризику втрати інформації, інші. 
   Розгляд питання про стан забезпечення суддів апеляційних та місцевих загальних судів символами судової влади – нагрудним знаком та мантією, відповідно до зразків, затверджених рішеннями Ради суддів України 16 травня 2003 року та 17 березня 2005 року, та державними символами України, відповідно до частини першої статті 16 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», перенесено на березневе засідання 2014 року. 
   Керівник проекту «Електронний суд» державного підприємства «Інформаційні судові системи» Олександра Самборська доповіла про проведення цільового порівняльного моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів апеляційних загальних судів та про результати щомісячного моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних судів. Оновлену інформацію буде розміщено на веб-сайті ради суддів загальних судів.
   Члени ради суддів загальних судів обговорили результати проведеного узагальнення пропозицій та зауважень, наданих апеляційними та місцевими загальними судами на звернення Ради від 17 липня 2013 року щодо проекту Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ. 
   Щодо результатів проведеного аналізу інформації апеляційних загальних судів про стан організації діяльності апеляційних та місцевих загальних судів щодо кримінальних справ, які знаходяться на розгляді понад рік, інформувала голова ради суддів загальних судів Інна Отрош.  
   Голова ради суддів загальних судів Інна Отрош скористалася нагодою привітати збірну команду ДСА України «Феміда» з її перемогою у Турнірі з міні-футболу серед команд судових установ, що приурочений до Дня працівників суду. Інна Отрош подякувала Організаційному комітету Турніру за високий рівень організації, а також звернула увагу учасників засідання на те, що команда-переможець була єдиною, де грали Голова установи і усі його заступники.