Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав протиправною бездіяльність Міністерства оборони України щодо нерозгляду рапорту військовослужбовця

03 вересня 2019, 12:25

Також Закарпатський окружний адміністративний суд зобов’язав Міністерство оборони України повторно розглянути письмовий рапорт позивача щодо можливості проведення розслідування нещасного випадку під час виконання обов'язків військової служби з урахуванням правової оцінки, наданої судом у даному рішенні, та заяву від 10.10.2018 року щодо зміни причинного зв’язку захворювання , пов’язаного із проходженням військової служби .

Приводом для звернення у березні 2019 року позивача до суду за захистом своїх прав стала  відсутність відповіді стосовно розгляду згаданого рапорту  із заявою , який військовим був надісланий до Міністерства оборони України  рекомендованим листом з повідомленням про вручення ще  18.12.2018 року, і який у відповідності до «Інструкції про розслідування та облік нещасних випадків з військовослужбовцями, професійних захворювань і аварій у Збройних Силах України» повинен був  розслідуватись протягом місяця з дня надходження рапорту потерпілого військовослужбовця.

Однак суд встановив, що ні у встановлений ч.3  розділу ІІ  зазначеної Інструкції строк, ні в ході судового розгляду даної адміністративної справи  позивачем по справі жодної відповіді про результати розслідування такого нещасного випадку не отримано.

Також суд зауважив, що відповідач письмового відзиву на позовну заяву  і жодних належних та допустимих доказів на адресу суду не направляв, а тому суд вважає це як визнання позову.

Наведені обставини суд розцінив як не прийняття відповідачем відповідного рішення щодо розгляду рапорту,  про який зазначає позивач у позові.

 

За повідомленням прес-служби суду