Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченого у вбивстві двох сумчанок залишено під вартою

03 вересня 2019, 11:45

Сумський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційні скарги сторони захисту щодо скасування ухвали Ковпаківського районного суду м. Суми, якою особі, обвинуваченій у вбивстві двох сумчанок в 2005 році, було продовжено строк тримання під вартою до 19 вересня 2019 року.

В своїх апеляційних скаргах обвинувачений та його захисник зазначали, що суд першої інстанції допустив ряд порушень як національного, так і міжнародного законодавства. Зокрема, статті 5 «Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод», яка передбачає право на свободу та особисту недоторканність людини. Крім того, адвокат обвинуваченого в ході судового засідання наполягала, що з моменту вчинення злочину минуло 14 років, а отже наразі відсутні ризики, передбачені статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України. За її словами, в матеріалах кримінального провадження є покази всіх свідків, тож  її підзахисний не зможе вплинути чи чинити тиск на них. Крім того, за словами захисника, він не збирається переховуватися від правосуддя. Як доказ адвокат наводила той факт, що після звільнення з під варти наприкінці травня цього року особа не втекла і не переховувалася від правоохоронних органів, правосуддя, а прийшла на судове засідання, під час якого її знову було взято під варту. Адвокат просила замінити найсуворіший запобіжний захід на заставу із встановленням мінімального розміру. Щодо самого обвинуваченого, то він клопотав про обрання запобіжного заходу не пов’язаного із позбавленням волі.

В ході апеляційного розгляду прокурор просив залишити без змін ухвалу Ковпаківського районного суду м. Суми, оскільки, на думку сторони обвинувачення, вона законна та обґрунтована.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, колегія суддів Сумського апеляційного суду залишила без змін ухвалу місцевого суду, а апеляційні скарги сторони захисту без задоволення. Повний текст судового рішення буде виготовлено протягом 5 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду