Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у скоєнні жорстокого вбивства односельчанки поблизу с.Спаське

29 серпня 2019, 10:59

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду не задовольнила апеляційну скаргу захисника підозрюваного, якому Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області (суд першої інстанції) обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 вересня 2019 року.

Громадянина підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство.

24 липня цього року між ним його знайомою, яку він підвозив у своєму автомобілі прямуючи до с.Спаське Новомосковського р-ну, виникла сварка з приводу, начебто, викрадених потерпілою грошей сестри підозрюваного. Під час конфлікту чоловік наніс дівчині ряд ударів руками та металевим ріжковим ключем, від чого вона знепритомніла. Після чого він витягнув її з автомобіля, кинув на землю та почав наносити численні удари ногами по обличчю та руках. Потім відтяг потерпілу до лісосмуги, де завдав їй 2 удари ножем у грудну клітину. Від отриманих тяжких тілесних ушкоджень дівчина померла на місці. Переконавшись, що остання не має ознак життя, чоловік зник з місця скоєння злочину.

Суд першої інстанції ухвалив обрати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 вересня 2019 року. Сторона підозрюваного не погодилась з таким рішенням та подала апеляційну скаргу, у якій просила скасувати ухвалу суду першої інстанції та постановити нову, якою обрати до громадянина запобіжний захід не пов’язаний з позбавленням волі.

Підозрюваний прохав відпустити його додому, мотивуючи тим, що він не вбивав дівчину.

Потерпіла категорично та емоційно заперечувала проти задоволення скарги адвоката, вважала, що лише тримання під вартою буде справедливим рішенням, оскільки у неї є докази скоєння вбивства дочки саме підозрюваним.

Вислухавши доводи сторін по справі колегія суддів Дніпровського апеляційного суду залишила ухвалу суду першої інстанції без змін, мотивуючи своє рішення наявністю відповідних ризиків та тяжкістю інкримінованого злочину.

 

За повідомленням прес-служби суду