Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оскаржено вирок суду стосовно обвинуваченого у жахливому вбивстві неповнолітнього жителя с. Нижня Апша  

28 серпня 2019, 18:09

На розгляд Львівського апеляційного суду надійшли апеляційні скарги прокурора відділу прокуратури Закарпатської області та захисника потерпілих, на вирок Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 24 травня 2019 року у кримінальному провадженні про обвинувачення Турди Василя Васильовича 2004 року народження за вчинення злочину передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України.

Вироком місцевого суду неповнолітнього Турду Василя Васильовича визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 116 Кримінального кодексу України, а саме в умисному вбивстві, вчиненому в стані сильного душевного хвилювання. З врахуванням вимог закону, обставин, що пом’якшують покарання неповнолітнього та відсутності обставин, що обтяжують його покарання, судом призначене неповнолітньому покарання  у виді позбавлення волі строком на три роки шість місяців, а запобіжний захід відносно нього у вигляді тримання під вартою залишено без змін до вступу вироку в законну силу. Крім того, судом частково задоволено цивільні позови потерпілих і стягнуто на їх користь 1500000 гривень моральної шкоди.

Апеляційний розгляд призначено на 11:00 6 вересня 2019 року. Про результати розгляду апеляційних скарг буде повідомлено додатково в ході їх розгляду.

Примітка:   Турда Василь Васильович обвинувачується в тому, що 14 березня 2018 року приблизно 18:00, знаходячись за місцем свого проживання разом із своїм знайомим, в ході сварки, яка виникла раптово між ними, на грунті особистих неприязних відносин, діючи умисно, з метою заподіяння смерті останньому, усвідомлюючи протиправність своїх дій, наніс удари ножем в область шиї та інші частини тіла, від яких потерпілий помер на місці подій. Своїми протиправними діями вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України

За повідомленням прес-служби суду