Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднено Пам’ятку для представників ЗМІ та громадських організацій

28 серпня 2019, 11:29

Пам’ятка створена за підтримки Комунікаційного комітету системи правосуддя та Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні

Оприлюднено єдину Пам’ятку для представників засобів масової інформації та громадських організацій, створену за підтримки Комунікаційного комітету системи правосуддя та Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні.

Документ підготовлений членами ініціативної групи прес-секретарів судів, опрацьований робочою групою Комунікаційного комітету системи правосуддя та затверджений Комунікаційним комітетом системи правосуддя.

Документ пройшов публічне обговорення за участю представників засобів масової інформації, громадських організацій, експертів.

Інфографіка та плакати зі змістом Пам’ятки будуть доступні в усіх судових установах України та на їхніх веб-сайтах.

Пам’ятка містить загальні правила поведінки в залі судового засідання під час відкритих і закритих судових процесів з розгляду цивільних, адміністративних, господарських, кримінальних справ, справ про адміністративні правопорушення, а також під час розгляду резонансних та суспільно важливих справ.

Зокрема, у документі вказується про можливість фіксування судового процесу технічними засобами, а саме проведення фото- та відеозйомки, організації онлайн-трансляції, аудіозапису тощо, що дасть змогу громадянам та журналістам спланувати свою діяльність, заощадити час та організувати оперативне висвітлення потрібної події.

Також документ містить відповідні застереження та інформацію про можливі види відповідальності за неналежну поведінку в суді.

Пам’ятка є в інтерактивному доступі для усіх користувачів на офіційному веб-порталі «Судова влада України» у розділі «Прес-центр» .

Прес-центр судової влади України