Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув справу про жорстоке побиття сином рідної матері

28 серпня 2019, 11:23

Волочиський районний суд задовольнив позов прокурора про стягнення витрат на лікування потерпілої від кримінального правопорушення. З сина, який наніс матері легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров'я (частина друга статті 125 Кримінального Кодексу України), стягнули 1484 грн. Це витрати райлікарні за 5 днів перебування жінки у стаціонарі.

Раніше за цей злочин вироком того ж суду чоловіку призначили 240 годин громадських робіт. Згідно з вироком Волочиського районного суду Хмельницької області від 19.12.2018, син 2 жовтня 2018 року приблизно о 23:00, знаходячись в м. Волочиськ, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, на ґрунті тривалих особистих неприязних відносин з своєю матір'ю, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та діючи умисно наніс почергово удари обома ногами по ногам, після чого схопив її руками за шию та повалив на диван і наніс їй кулаками обох рук чотири удари в обличчя. Після цього, обвинувачений двічі вкусив матір за ніс та ліве вухо.

Вирок набрав законної сили. Позов, який розглядався пізніше вже в порядку цивільного судочинства, чоловік визнав.

"Особа, яка вчинила злочин, зобов’язана відшкодувати витрати закладу охорони здоров’я на лікування потерпілого від цього злочину (ст. 1206 ЦК України)", - йдеться в рішенні суду.

 

За повідомленням прес-служби суду