Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом встановлено факт загибелі громадянина внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

27 серпня 2019, 16:24

Суддею Овідіопольського районного суду Одеської області розглянуто справу про встановлення факту загибелі сина внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України за заявою громадянки К., в обґрунтування якої заявник зазначила, що при виконанні обов’язку військової служби 07.08.2014 у складу тактичного Угрупування «Кордон» Державної прикордонної служби України в районі кургану «Савур-Могили» Шахтарського району Донецької області її син потрапив під обстріл збройних формувань Російської Федерації, в результаті якого отримав несумісні з життям осколкові поранення, що стали причиною його загибелі.

Заявник вважає, що внаслідок саме військової агресії Російської Федерації на території Донецької області було порушено право на життя і здоров’я К. Мотивує свої вимоги тим, що в період з 13.06.2014 по 07.08.2014 проходив військову службу, безпосередньо брав участь в боях за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України на території Донецької та Луганської областей.

Звернення до суду обумовлено в першу чергу тим, що заявник має на меті визначення статусу К., як особи, яка перебуває під захистом Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях, тобто жертви міжнародного збройного конфлікту.

Головуючий суддя – Козирський Є.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 509/1759/19.

 

За повідомленням прес-служби суду